Hygienistbehandling

Tandläkare / Tandhygienist behandling

Om behandlingen

Hygienistbehandling inom tandvård är en avgörande och grundläggande del av oral vård och förebyggande tandvård. Det är en process som utförs av tandhygienister och tandläkare för att bibehålla god munhygien och förhindra dentala problem som karies, tandlossning och andra sjukdomar i munnen.

Denna typ av behandling innebär olika metoder och tekniker som syftar till att rengöra och upprätthålla hälsosamma tänder och tandkött. I detta inlägg kommer vi att titta närmare på vad en hygienistbehandling innebär och varför den är så viktig för din oral hälsa.

En grundläggande del av en hygienistbehandlingen är att avlägsna plack och tandsten från dina tänder. Plack är en klibbig beläggning som bildas på tänderna när bakterier i din mun bryter ner matrester och sockerarter. Om placket inte avlägsnas regelbundet kan det leda till karies och gingivit (tandköttsinflammation). Tandsten är hård plack som har förkalkats och kan bara tas bort av professionell tandvårdspersonal. Genom att ta bort plack och tandsten minskar risken för karies och tandköttsproblem. En annan viktig del av hygienbehandlingen är att polera dina tänder. Poleringen tar bort ytliga fläckar och missfärgningar från dina tänder och ger dem en slät och ren yta. Detta hjälper inte bara till att förbättra din estetik utan gör det också svårare för plack att fästa på dina tänder.

Under en hygienistbehandling kommer tandhygienisten eller tandläkaren också att utföra en grundlig undersökning av din mun. Detta inkluderar att kontrollera eventuella kariesangrepp, tandköttsinflammation eller andra orala problem. Det kan också innebära att man tar röntgenbilder för att upptäcka problem som inte är synliga för blotta ögat. Efter rengöring och undersökning avslutas hygienistbehandlingen vanligtvis med fluorsköljning. Fluorid är ett mineral som hjälper till att stärka tandens emalj och förebygga karies. Fluorsköljning bidrar till att skydda dina tänder och hålla dem starka.

Förutom att rengöra och förebygga dentala problem har hygienistbehandlingar också en utbildningskomponent. Under din hygienistbehandling kommer tandhygienisten att ge dig råd om rätt munvårdspraxis, inklusive borstning och användning av tandtråd. De kan också ge dig råd om kost och livsstilsvanor som kan påverka din munhälsa. Att följa deras rekommendationer kan hjälpa dig att upprätthålla en frisk och strålande leende.

Det är viktigt att förstå att hygienistbehandlingar inte bara är för personer med tandproblem. Även om du inte upplever smärta eller obehag i din mun, är det fortfarande viktigt att få regelbundna hygienistbehandlingar för att förebygga problem innan de blir allvarliga. Det är en del av det förebyggande tillvägagångssättet inom tandvård som kan spara dig tid och pengar på lång sikt.

Sammanfattningsvis är hygienistbehandlingar inom tandvård en nödvändig komponent för att upprätthålla god oral hälsa. Genom att avlägsna plack och tandsten, polera tänderna och erbjuda råd om munvårdspraxis spelar tandhygienister och tandläkare en viktig roll i att förebygga karies, tandlossning och andra orala problem.

Hygiene treatment at Tandhälsan A6 Jönköping

Boka din behandling idag

Att få regelbundna hygienistbehandlingar är en investering i din oral hälsa och kan hjälpa dig att behålla ett strålande leende under hela livet.

Så se till att schemalägga dina hygienistbehandlingar regelbundet och följa de råd som från din tandläkare för att njuta av en hälsosam och vacker mun.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig med råd och information om våra behandlingar.

Din tandläkare i Jönköping som ger dig tandvård med omsorg.


Tandhälsan A6 Jönköping AB Batterigatan 11 553 05 Jönköping


Öppettider

Måndag - Torsdag 08:00-17:00

Fredag 08:00-14:00

Lördag - Söndag Stängd

Semesterstängt

Vi vill informera våra kära patienter att Tandhälsan A6 Jönköping kommer att ha semesterstängt under veckorna 26, 27, 30 och 31. Vi har öppet som vanligt under veckorna 28 och 29.

Vi önskar er alla en härlig sommar!

Telefontider

Måndag - Torsdag 07:00-17:00

Fredag 07:00-14-00Ombokning och avbokning

Använd mina sidor eller kontakta oss via telefon. Återbud meddelas senast 24 timmar innan bokad tid. Uteblivet besök debiteras 500 kr.

Försäkringskassan

Vi är anslutna till försäkringskassan.


© Tandhälsan A6 Jönköping AB | Patientinformation | Integritetspolicy

Scroll to Top