Tandlagning - laga hål i tanden och laga skadade tänder

Tandlagning, laga skadade tänder

Om lagningar

Lagning av tand, eller tandfyllningar som det också kallas, är en vanlig tandvårdsbehandling för att åtgärda kariesangrepp ( hål i tanden ) eller mindre skador på tänderna.

Vid en tandfyllning avlägsnar tandläkaren den skadade delen av tanden och fyller sedan ut hålet med en tandfärgad fyllningsmassa. Fyllningsmaterialet kan vara av olika typer, inklusive amalgam, komposit, glasionomer och keramik. Valet av fyllningsmaterial beror på flera faktorer, som platsen för hålet, storleken på hålet, kostnad och personliga preferenser.

Efter en tandfyllning kan tanden kännas öm och känslig, men detta brukar försvinna efter några dagar. Det är viktigt att ta hand om tanden efteråt genom att borsta och använda tandtråd regelbundet och besöka tandläkaren för regelbundna kontroller och rengöringar.

Om en tand har ett stort kariesangrepp som har påverkat tandens nerv, kan det behövas en rotfyllning istället för en vanlig tandfyllning. En rotfyllning är en mer omfattande behandling som involverar att ta bort tandens nerv och fylla ut tanden med ett speciellt fyllningsmaterial.

Tooth repair at Tandhälsan A6 Jönköping

Boka din lagning idag

När en tand har skadats eller åkt ut så är det viktigt att det åtgärdas så snart som möjligt så att det inte blir värre än vad det är. Kontakta oss eller boka en tid direkt så hjälper vi dig.

Din tandläkare i Jönköping som ger dig tandvård med omsorg.


Tandhälsan A6 Jönköping AB Batterigatan 11 553 05 Jönköping


Öppettider

Måndag - Torsdag 08:00-17:00

Fredag 08:00-14:00

Lördag - Söndag Stängd

Semesterstängt

Vi vill informera våra kära patienter att Tandhälsan A6 Jönköping kommer att ha semesterstängt under veckorna 26, 27, 30 och 31. Vi har öppet som vanligt under veckorna 28 och 29.

Vi önskar er alla en härlig sommar!

Telefontider

Måndag - Torsdag 07:00-17:00

Fredag 07:00-14-00Ombokning och avbokning

Använd mina sidor eller kontakta oss via telefon. Återbud meddelas senast 24 timmar innan bokad tid. Uteblivet besök debiteras 500 kr.

Försäkringskassan

Vi är anslutna till försäkringskassan.


© Tandhälsan A6 Jönköping AB | Patientinformation | Integritetspolicy

Scroll to Top