036-440 09 00

Tandreglering med osynliga skenor

Invisalign / ClearCorrect

Om osynlig tandreglering

Tandreglering med osynliga skenor är en modern och mycket populär metod för att korrigera oregelbundna tänder och bettfel utan att använda traditionella tandställningar. Denna innovativa teknik har revolutionerat ortodontivården och erbjuder en rad fördelar jämfört med de traditionella metalltrådarna och fästena. I denna artikel kommer vi att utforska vad tandreglering med osynliga skenor innebär och vilka fördelar det erbjuder.

Vad är tandreglering med osynliga skenor?

Tandreglering med osynliga skenor är en metod för att korrigera oregelbundna tänder och bettfel med hjälp av anpassade, transparenta plastskenor. Dessa skenor är speciellt utformade för varje patient och tillverkas med hjälp av avancerad datoriserad teknik. De skräddarsys för att passa perfekt över patientens tänder och byts ut med jämna mellanrum för att gradvis flytta tänderna till önskad position.

Hur fungerar det?

Processen börjar med en noggrann undersökning och skapande av en digital avtrycksbild av patientens tänder. Denna avtrycksbild används sedan för att skapa en serie avancerade 3D-modeller som visar hur tänderna kommer att flyttas under behandlingen. Orthodontisten kan justera dessa modeller för att uppnå de önskade resultaten.

Efter att skenorna har tillverkats börjar patienten behandlingen genom att bära dem i 20-22 timmar om dagen. Skenorna är lätta att ta av när du ska äta eller borsta tänderna, vilket är en fördel jämfört med traditionella tandställningar som är fastsatta i munnen. Patienten byter ut skenorna varje vecka eller varannan vecka, beroende på behandlingsplanen.

Under behandlingen kommer tänderna gradvis att flyttas i önskad riktning, och ortodontisten kommer att övervaka framstegen genom regelbundna uppföljningsbesök. Varje uppföljningsbesök innebär vanligtvis att patienten får en ny uppsättning skenor för att fortsätta rörelsen av tänderna mot de önskade positionerna.

Fördelar med tandreglering med osynliga skenor:

  1. Diskretion: En av de mest uppenbara fördelarna med tandreglering med osynliga skenor är dess diskretion. Skenorna är transparenta och nästan osynliga när de bärs, vilket gör att patienten kan rätta till sina tänder utan att behöva känna sig självmedveten om sitt utseende.
  2. Komfort: De osynliga skenorna är tillverkade av mjuk och slät plast, vilket minskar risken för skav och sår i munnen som kan uppstå med traditionella tandställningar.
  3. Enklare rengöring: Eftersom skenorna kan tas av när du borstar tänderna och äter, är det mycket lättare att bibehålla god munhygien under behandlingen. Detta minskar risken för karies och tandköttsproblem.
  4. Färre begränsningar i kosten: Med osynliga skenor kan patienten äta nästan vad som helst eftersom de kan tas av vid måltider. Detta är en betydande fördel jämfört med traditionella tandställningar, där vissa livsmedel måste undvikas.
  5. Snabbare behandlingstid: I vissa fall kan tandreglering med osynliga skenor erbjuda snabbare resultat än traditionella tandställningar. Dock varierar behandlingstiden beroende på svårighetsgraden av tandavvikelserna.
  6. Mindre obehag: Patienter rapporterar oftast mindre obehag med osynliga skenor jämfört med metalltrådar och fästen, eftersom det inte finns några vassa kanter eller trådar som kan irritera kinder och läppar.
  7. Bättre kontroll över behandlingen: Den avancerade digitala tekniken som används i skapandet av skenorna ger ortodontisten bättre kontroll över behandlingen och ger möjlighet att förutsäga resultaten mer exakt.

Slutsats

Tandreglering med osynliga skenor är en modern och mycket effektiv metod för att korrigera oregelbundna tänder och bettfel. Dess fördelar i fråga om diskretion, komfort, enkel rengöring och mångsidighet gör den till ett attraktivt alternativ för många patienter. Om du överväger tandreglering, bör du definitivt diskutera möjligheten att använda osynliga skenor med din ortodontist för att avgöra om det är rätt behandlingsalternativ för dig.

Orthodontics at Tandhälsan A6 Jönköping

Boka konsultation för osynlig tandreglering

Ring oss eller boka en tid hos oss så hjälper vi dig med befintliga eller nya proteser.

Din tandläkare i Jönköping som ger dig tandvård med omsorg.


Tandhälsan A6 Jönköping AB Batterigatan 11 553 05 Jönköping


Öppettider

Måndag - Torsdag 08:00-17:00

Fredag 08:00-14:00

Lördag - Söndag Stängd

Semesterstängt

Vi vill informera våra kära patienter att Tandhälsan A6 Jönköping kommer att ha semesterstängt under veckorna 26, 27, 30 och 31. Vi har öppet som vanligt under veckorna 28 och 29.

Vi önskar er alla en härlig sommar!

Telefontider

Måndag - Torsdag 07:00-17:00

Fredag 07:00-14-00Ombokning och avbokning

Använd mina sidor eller kontakta oss via telefon. Återbud meddelas senast 24 timmar innan bokad tid. Uteblivet besök debiteras 500 kr.

Försäkringskassan

Vi är anslutna till försäkringskassan.


© Tandhälsan A6 Jönköping AB | Patientinformation | Integritetspolicy

Scroll to Top