036-440 09 00

Tandblekning

Tandhälsan A6 Jönköping - Tandblekning Jönköping - Vita tänder

Om tandblekning

Tandblekning är en populär kosmetisk tandvårdsbehandling som syftar till att förbättra utseendet och färgen på tänderna.

Det är viktigt att förstå både procedurerna och de potentiella biverkningarna innan man väljer att genomgå tandblekning, oavsett om det görs på en tandläkarmottagning eller hemma med hjälp av tandblekningskit. Nedan följer en utförligare analys av tandblekning och dess olika aspekter.


Tandblekning på tandläkarmottagning:

Tandblekning på en tandläkarmottagning utförs av kvalificerad tandvårdspersonal, vanligtvis en tandläkare eller tandhygienist. Under behandlingen appliceras en blekande gel på tänderna, och denna gel aktiveras vanligen med hjälp av en laser eller specialbelysning. Denna process kallas för aktiv tandblekning.

Tandläkaren övervakar noggrant hela proceduren för att säkerställa att den inte orsakar skador på tänderna eller tandköttet. Det är en säker metod som kan ge snabba och imponerande resultat, vanligtvis inom en till två timmar. Patienter kan förvänta sig att tandblekningen kan ljusa upp deras tänder med flera nyanser, vilket gör att de ser vitare och fräschare ut.

Tandblekningskit för hemmabruk:

Tandblekningskit som används hemma är ett annat alternativ för dem som vill bleka sina tänder. Dessa kit innehåller vanligtvis en blekande gel och en skräddarsydd skena som passar över tänderna. Användaren applicerar blekgelen på skenan och bär den i allmänhet dagligen under en viss tid, oftast ett par veckor, för att uppnå den önskade blekningsgraden.

Hemmabruk kan vara mer bekvämt och prisvärt än att genomgå tandblekning på en klinik, men det kan ta längre tid att se resultat. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner noga och att inte använda kitet under längre tid än rekommenderat för att undvika biverkningar.

Potentiella biverkningar:

Det är viktigt att vara medveten om att tandblekning, oavsett om det utförs på en klinik eller hemma, kan ha vissa biverkningar. De vanligaste biverkningarna inkluderar tillfällig tandkänslighet och irritation i tandköttet. Tandkänslighet kan upplevas som känsligare tänder när de utsätts för kyla, värme eller sura ämnen, men det brukar avta efter några dagar eller veckor när behandlingen avslutas. Irritation i tandköttet kan vara obehaglig men är vanligtvis mild och temporär. Det är viktigt att följa din tandläkares råd om hur du kan minimera dessa biverkningar och hantera dem om de uppstår.


Tandblekningens begränsningar:

Det är också viktigt att notera att tandblekning inte fungerar på alla typer av fläckar eller missfärgningar. Vissa missfärgningar, särskilt de som orsakas av trauma eller användning av vissa läkemedel, kan kräva andra behandlingsalternativ, såsom tandfacetter eller kronor. Det är därför avgörande att konsultera din tandläkare för att fastställa om tandblekning är lämpligt för dina behov eller om det finns andra mer lämpliga alternativ att överväga.

Sammanfattningsvis är tandblekning en effektiv och populär metod för att förbättra utseendet på dina tänder genom att ljusa upp deras färg. Det finns olika sätt att genomföra tandblekning, antingen på en tandläkarmottagning eller hemma med hjälp av tandblekningskit.

Det är dock viktigt att vara medveten om de potentiella biverkningarna och att konsultera din tandläkare för att säkerställa att tandblekning är det bästa alternativet för dig och att det utförs på ett säkert och effektivt sätt.

Hygiene treatment at Tandhälsan A6 Jönköping

Boka din tandblekning idag

För att få det absolut bästa resultatet för just dig, kontakta oss eller boka din tid nedan.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig med råd och information om våra behandlingar.

Din tandläkare i Jönköping som ger dig tandvård med omsorg.


Tandhälsan A6 Jönköping AB Batterigatan 11 553 05 Jönköping


Öppettider

Måndag - Torsdag 08:00-17:00

Fredag 08:00-14:00

Lördag - Söndag Stängd

Semesterstängt

Vi vill informera våra kära patienter att Tandhälsan A6 Jönköping kommer att ha semesterstängt under veckorna 26, 27, 30 och 31. Vi har öppet som vanligt under veckorna 28 och 29.

Vi önskar er alla en härlig sommar!

Telefontider

Måndag - Torsdag 07:00-17:00

Fredag 07:00-14-00Ombokning och avbokning

Använd mina sidor eller kontakta oss via telefon. Återbud meddelas senast 24 timmar innan bokad tid. Uteblivet besök debiteras 500 kr.

Försäkringskassan

Vi är anslutna till försäkringskassan.


© Tandhälsan A6 Jönköping AB | Patientinformation | Integritetspolicy

Scroll to Top